Pandemian tyhjennettyä kalenterini ja vietyä toimeentuloni, tulevaisuuteni ja toivoni vuosi sitten 13.3. 2020 palasin viimeistä kertaa pitkään aikaa töistä kotiin. Viimeisenkin työkeikan peruunnuttua minussa nousi tuttu, totunnainen vietti alkaa markkinoida työtäni niska limassa. Tämä sai minut tuntemaan oloni ahdistuneeksi. Mistä minä tiedän, kuinka muuttuneessa maailmassa markkinoidaan sitä, mitä osaan?

Onneksi satuin saman tien muistamaan, mitä tosiaankin osaan. Minähän olen totunnaisten toimintamallien purkamisen ammattilainen! Otin saman tien käyttööni Kevyesti Töissä/ Alexander-tekniikka –työkalupakin. Pysähdyin ja rauhoituin. Annoin itselleni aikaa oivaltaa hyvin syvästi, etten tosiaankaan halunnut tai osannut lähteä ”markkinoimaan hulluna” koulutuksia muuttuneessa tilanteessa. Tuoreeseen maailmaan piti ensin tutustua.

Ostin jäätelöä. Söin sitä. Luin hyvää kirjaa. Luin uutisia ja taivastelin.  Aina tuntiessani paniikin nousevan pysähdyin ja sanoin itselleni, ettei minun tarvitse rynnätä markkinoimaan tai tekemään mitään. Käytin Kevyesti Töissä –työkaluja itseni rauhoittamiseen ja paniikin lievittämiseen reagoimalla koko paniikkiin eri tavalla kuin mikä olisi minulle totunnaista. Tulin hirveän tietoiseksi syvästä väsymyksestä ja levon tarpeesta. Päätin viettää ”ainakin jonkun aikaa” kauniin, mukavan, tilavan sohvani nurkassa. Nukuin päiväunia. Treenailin. Katsoinpa miten pitkälle horisonttiin tahansa, unen tarpeelle ei näyttänyt tulevan loppua. ”No nukutaan sitten”, ajattelin ja käänsin kylkeäni.

Kolmen viikon keväisen talviunen jälkeen huitaisin kitaani ison kupin espressoa maitovaahdolla. Raavin niskani makuuhaavoja ja päätin, että on aika tarttua toimeen. Pysähtyminen oli saanut ajatukset järjestykseen ja olin taas valmis normaaliin elämään. Mitä se normaali nyt sitten pandemian ensimmäisinä kuukausina olikaan.

Nyt ajattelette varmaankin, että mikäs uutinen tuo nyt on. Pysähtymällähän sitä just älyää mennä lepäämään ja sen jälkeen kaikki on jäsentyneempää. Alexander-tekniikan työkalujen pysähtyminen on kuitenkin paljon syvempi prosessi kuin millaisena pysähtymistä yleensä ajatellaan. Me opetamme olemaan reagoimatta ärsykkeisiin, esimerkiksi paniikkiin tai pelkoon, ensin ollenkaan. Me myös opetamme, miten tämä temppu oikeasti tehdään. Näin pystymme pysäyttämään haitalliset opitut tottumukset hetkeksi kokonaan tietoisesti, ilman, että kenenkään tarvitsee kumauttaa pesäpallomailalla päähän. Koko menetelmämme perustuu siihen, että siinä opetellaan täysin toisenlainen tapa ajatella omasta toiminnastaan. Tämän seurauksena tapahtuu hyvin syviä muutoksia. Opimme järjestämään omaan mieleen tilaa ja aikaa, jotka saavat ylimääräiset sekunnin murto-osat tuntumaan todella pitkiltä. Kiire vähenee ja omia kykyjään pystyy hahmottamaan realistisemmin. Saamme tätä kautta myös täysin toisen perspektiivin hankaliin tilanteisiin. Sekä pieniin ja arkisiin että maailmanlaajuisiin pandemioihin.

Jos haluat kokeilla, mitä tämä on käytännössä, ota yhteyttä ja tilaa itsellesi online-yksityistunti tai ryhmällesi online-koulutus. Tarjoamme 5-6 kerran paketteja, joissa opetellaan työkalujen käyttö erilaisista tulokulmista käsin.