Kevyesti Töissä hoito- ja valmennuspaketti TULE-vaivojen ehkäisyyn ja vähentämiseen

Tarvitsetteko valmennuksen lisäksi myös fysioterapeuttista hoitoa?

 Kevyesti Töissä aloitti yhteistyön Tampereen OMT-Keskuksen pitkälle koulutettujen, kokeneiden fysioterapeuttien kanssa (www.omt-keskus.fi). Kevyesti Töissä –hoito- ja valmennuspaketti sisältää 5 tapaamista fysioterapeutin kanssa ja 5 Alexander-tekniikkaan perustuvaa kehonkäytön yksityistuntia. Alexander-tekniikan opetus voidaan tarvittaessa toteuttaa myös 2 tunnin ryhmäopetuksena (enintään 12 henkilöä/ ryhmä).

Vuonna 2015 julkaistun ASPEN –tutkimuksen mukaan fysioterapian ja Alexander-tekniikan yhdistämisellä saatiin tehokkaita ja kestäviä tuloksia tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsivien ihmisten kanssa. Näitä tuloksia olivat:

  • Parempi kehonhallinta ja asentotuntoaisti
  • Selän lihasten toiminnan tehostuminen ja vahvistuminen
  • Kehon lihasten joustavuuden ja voiman lisääntyminen
  • Selkäkipujen väheneminen
  • Päivittäisen toimintakyvyn lisääntyminen

Tulokset osoittautuivat kestäviksi pitkällä aikavälillä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhdistelmä hoitaa TULE-vaivoja pysyvästi.

 

Paketti sisältää (per henkilö):

Viikko 1. 2 käyntiä fysioterapiassa. Diagnoosi ja hoitosuunnitelma, hoito

Viikko 2. 2 Alexander-tekniikan yksityistuntia. Hyvän kehonkäytön perusteet

Viikko 3. 1 käynti, jossa mukana sekä fysioterapeutti että kehonkäytön opettaja. Hyvän kehonkäytön yhdistäminen fysioterapeuttisiin harjoituksiin

Viikko 4. 1 kehonkäytön yksityistunti

Viikko 5. 1 kehonkäytön yksityistunti

Viikko 11. 1 käynti fysioterapiassa

Viikko 23. 1 käynti fysioterapiassa

 

Paketin hinta € 650,00/ hlö.

Paketille on haettavissa Työsuojelurahaston pilottitukea, joka on enintään 50% kokonaiskustannuksista. Haun tekee asiakasyritys. Haku edellyttää, että pakettiin sisällytetään arviointi paketin tuloksista ja vaikutuksista. Arvioinnin pohjana käytetään Auron-lomaketta. Lisäksi arviointia varten kartoitetaan asiakkaan tiedontarve. Arvioinnin hinta alkaen € 950,00/ paketti/ 10 hlöä. Arviointikustannukset alenevat portaittain ryhmäkoon kasvaessa.